|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pierożki z białą kapustą |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 30 dag maki pszennej razowej
- 10 dag mąki pszennej białej
- 40 g drożdży
- 3/4 szklanki letniego mleka
- 4 łyżki oleju
- 25 dag białej kapusty
- 1 czerwona papryka
- 2 cebula
- 1 łyżka przyprawy curry
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżeczki zmielonego pieprzu
- sól
|
Opis przygotowania: Wymieszać obydwa rodzaje mąki. Dodać drożdże rozpuszczone w letnim mleku, wlać 3 łyżki oleju, oprószyć szczyptą soli.
Zagnieść gładkie ciasto, uformować kulę. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce.
Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na reszcie oleju.
Dodać poszatkowaną kapustę i pokrojoną w drobną kostkę paprykę.
Dusić pod przykryciem przez 15 minut przez 15 minut. Przyprawić przyprawą curry, sosem sojowym i pieprzem - farsz musi być dość pikantny.
Ciasto ponownie wyrobić, rozwałkować na grubość 0,5 cm i radełkiem wykroić kwadraty o boku 10 cm. Nałożyć farsz, skleić brzegi, posmarować roztrzepanym żółtkiem.
Piec pierożki przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni C. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 4044 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|