przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Jaja faszerowane boczniakiem

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 300 - 500 g boczniaka
- 4 - 6 jajek
- 1 - 2 łyżki masła
- pieprz
- sól
- szczypiorek
- listki sałaty
- olej do smażenia

Opis przygotowania:
Grzyby umyć, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju do momentu odparowania wody, wystudzić.
Ugotować jaja na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na połówki.
Ze środka wyjąć żółtka do miseczki, rozgnieść je widelcem, dodając masło, grzyby i przyprawy. na koniec dodać pokrojony szczypiorek . Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Przygotowanym farszem nakładać kopiasto połówki białek. Układać na listkach zielonej sałatki.
Opis / Uwagi:
Przepis pochodzi z ulotki reklamowej dodanego do boczniaków
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 9164 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin