|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pierogi z kaszą gryczaną i serem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 50 dag mąki
- gorąca woda
Nadzienie:
- szklanka kaszy gryczanej
- 2 dag tłuszczu
- cebula
- 25 dag sera twarogowego
- sól
- pieprz
* mięta
- tłuszcz do polania pierogów
|
Opis przygotowania: Zagnieść ciasto, włożyć do miseczki, przykryć i odstawić na godzinę. Ugotować na sypko kaszę gryczaną.
Ser twarogowy rozetrzeć na gładką masę. a jeżeli jest zbyt suchy - dodać kilka łyżek mleka lub śmietany.
Dodać do sera kaszę, podsmażoną w tłuszczu drobno pokrojoną cebulę, sól. pieprz, a jeśli ktoś lubi, może dodać miętę, wymieszać nadzienie.
Rozwałkować cienkie płaty ciasta, wycinać krążki lub kwadraty, rozkładać nadzienie i lepić pierogi.
Gotować w dużej ilości osolonej wody: podawać polanę stopionym masłem lub margaryną. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 5341 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
polecam Dodał/a ~emma dnia 2009-02-16 11:49:25
Rewelacja , ja jadłam to na wakacjach i jak zrobiłam te pierogi to dokładnie ten smak, super , tylko ja robiłam bez mięty .rewelacja polecam :).dzięki za przepis
|
|
|
|