przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczone kartofelki mojej babci

Poziom: b. łatwy
Głosów: 2
Ocena: 2.00
Składniki:
- niezbyt duże, ziemniaczki, o regularnym kształcie
- oliwa, lub olej
- sól
- masło czosnkowe lub zwykłe śmietankowe
Posiekane zioła:
- tymianek
- bazylia
- szczypiorek
- natka pietruszki

Opis przygotowania:
Ziemniaki dokładnie szorujemy i osuszamy.
Każdego nacinamy na krzyż ostrym nożem, i dokładnie smarujemy oliwą lub olejem.
Układamy na blaszkę..i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni C. na około 1 godzinę. Pieczemy, aż skórka stanie się chrupka, a ziemniaki będą miękkie.
Do pieczonych kartofelków podajemy żurek, barszcz biały z grzybami. Ja uwielbiam te ziemniaczki z dodatkiem odrobinki posiekanej mięty...albo świeżego posiekanego koperku.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 7318 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin