przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Omlet nadziewany kurczakiem

Poziom: średni
Czas: 20 min.
Porcji: 4
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 200 g kapusty pe­kińskiej
- 2 dymki
- 50 g grzybów leśnych
- 8 jajek
- 80 g masła
- 3 łyżki bulionu z kostki
- 1/2 łyżeczki żelatyny
- pęczek koperku
- olej
- sól
- pieprz
- papryka

Opis przygotowania:
Kurczaka pokroić. Grzyby, kapustę, dymki i połowę koperku posiekać. Że­latynę, po szczypcie papryki, soli i pie­przu wymieszać z 2 łyżkami wody. Olej rozgrzać, włożyć kurczaka, grzyby, ka­pustę i dymkę. Podsmażyć. Dodać bu­lion, żelatynę i posiekany koperek. Du­sić 8-10 min. Nadzienie przyprawić solą i pieprzem. Jajka roztrzepać z solą. Usmażyć oddzielnie 4 omlety. Każdy posmarować nadzieniem z grzybami, złożyć na pół. Udekorować resztą ko­perku
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5363 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin