|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Cielęce roladki z bazylią |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 4 sznycle cielęce (po 180 g)
- 3 pęczki świeżej bazylii
- 2 łyżki tartej bułki
- 2 żółtka
- 3 łyżki oliwy
- 2 cebule
- 1 szklanka białego wina wytrawnego
- 3 łyżki śmietany
- łyżka soku z cytryny
- sos worcester
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Bazylię drobno posiekać, wymieszać z żółtkami, łyżką oliwy i tartą bułką. Przyprawić solą i pieprzem. Sznycle oprószyć solą i pieprzem, posmarować masą ziołową, zwinąć w roladki, związać. Obrumienić na pozostałej oliwie, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Wlać wino. Dusić pod przykryciem 20-30 minut. Roladki wyłożyć na talerze. Do sosu dodać śmietanę, zagotować. Przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i sosem worcester. Przed podaniem polać roladki. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 5086 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|