przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Flaczki z lina

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: 4
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1 kilogram lina
- 2 cebule, (duże)
- 2 korzenie pietruszki
- 1/2 selera
- 1 szkl.śmietany
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- sól do smaku
- pieprz
- 1 łyżka majeranku
- 1/4 łyżki gałki muszkatołowej
- 1/4 łyżeczki imbiru
- włoszczyzna (głównie warzywa korzeniowe)

Opis przygotowania:
Oczyszczonego i umytego lina natrzeć solą i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
Później zdjąć skórę, wybrać ości, mięso pokroić na drobne paseczki.
Włożyć je do rondla, dodać masło i dusić 10 min.
Z włoszczyzny i ..odpadków z lina ugotować wywar.
Obrany i umyty seler, pietruszkę oraz cebule pokroić w cienkie paseczki, udusić na maśle w innym rondlu.
Do garnka włożyć jarzyny, rybę, przyprawy, zalać wywarem, dusić 15 min.
Na koniec wlać śmietanę wymieszaną z mąką.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 8222 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin