przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Roladki z flądry

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 4 porcje
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 4 pomarańcze
- 4 łyżki sherry
- 10 dag rodzynek
- pęczek natki pietruszki
- sól
- biały pieprz
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- skórka pomarańczowa

Opis przygotowania:
Sok z jednej pomarańczy wycisnąć.
Pozostałe owoce obrać, podzielić na cząstki, usunąć z nich błonki. Sok pomarańczowy połączyć z sherry, wrzucić rodzynki, odstawić na 2 godz.
Filety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Natkę opłukać, listki oderwać od gałązek, ułożyć na rybie.
Z filetów uformować roladki, przyprawić.
Smażyć kilka minut na rozgrzanym oleju, zdjąć z patelni.
Na tłuszcz ze smażenia przełożyć rodzynki (razem z sokiem i sherry).
Mąkę ziemniaczaną połączyć z 4 łyżkami zimnej wody, wlać do sosu, zagęścić go, ponownie zagotować.
Przyprawić solą i pieprzem.
Do sosu przełożyć roladki z flądry, dusić je 7 min na małym ogniu. Gotowe danie udekorować skórką pomarańczową.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4632 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin