|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Roladki z flądry |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 porcje Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 4 pomarańcze
- 4 łyżki sherry
- 10 dag rodzynek
- pęczek natki pietruszki
- sól
- biały pieprz
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- skórka pomarańczowa
|
Opis przygotowania: Sok z jednej pomarańczy wycisnąć.
Pozostałe owoce obrać, podzielić na cząstki, usunąć z nich błonki. Sok pomarańczowy połączyć z sherry, wrzucić rodzynki, odstawić na 2 godz.
Filety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Natkę opłukać, listki oderwać od gałązek, ułożyć na rybie.
Z filetów uformować roladki, przyprawić.
Smażyć kilka minut na rozgrzanym oleju, zdjąć z patelni.
Na tłuszcz ze smażenia przełożyć rodzynki (razem z sokiem i sherry).
Mąkę ziemniaczaną połączyć z 4 łyżkami zimnej wody, wlać do sosu, zagęścić go, ponownie zagotować.
Przyprawić solą i pieprzem.
Do sosu przełożyć roladki z flądry, dusić je 7 min na małym ogniu. Gotowe danie udekorować skórką pomarańczową. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 4632 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|