|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Rybne roladki |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 porcje Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 kg filetów z dorsza
- 30 dag pieczarek
- 2 cebule
- marchew
- cukinia
- 2 łyżki masła
- 2 jajka
- 150 ml kwaśnej śmietany
- łyżka oleju
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- sok z cytryny
- sól
- świeżo mielony czarny pieprz
|
Opis przygotowania: 1. Filety opłucz, osusz i wyrównaj nożem, aby otrzymać równe plastry.
Następnie skrop je sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
Wstaw do lodówki na 30 min.
Odcięte mięso posiekaj i odłóż do farszu.
2. Marchew oczyść i obierz, cukinię umyj i odetnij końce.
Nożykiem do obierania warzyw pokrój warzywa na długie paski. Wrzuć je na 3 min do lekko osobnego wrzątku, przelej zimną wodą i dokładnie osacz na sicie.
3. Pieczarki oczyść, kilka odłóż do dekoracji, a resztę pokrój.
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
Dodaj pieczarki i posiekaną rybę, smaż przez 4 min.
Wlej śmietanę z jajkami i ogrzewaj, aż masa zgęstnieje.
4 Filety posmaruj nadzieniem, ułóż na nim paski marchwi i cukinii. Zwiń filety i ułóż ciasno w rondlu. Podlej je odrobiną wody i oprósz natką. Duś na małym ogniu przez 20 min. Podawaj z podsmażonymi pieczarkami. |
|
Opis / Uwagi: Do rybnych roladek pasują ogórki kwaszone oraz mieszanka różnych gatunków sałat z pikantnym sosem
Wyślij przepis znajomym |
| |
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 4484 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|