przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Borowikowe kotlety

Poziom: łatwy
Porcji: 4
Głosów: 2
Ocena: 4.50
Składniki:
- 1 kg grzybów świeżych (borowików lub innych, jakimi dysponujemy; jeżeli nie mamy w domu świeżych grzybów, wówczas mogą być suszone, tych będziemy potrzebować mniej niż 1 kg)
- 1 jajko
- 2 cebule (średniej wielkości)
- 2 czerstwe bułki (pszenne)
- 3/4 szklanki mleka (słodkiego)
- olej
- tarta bułka
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Grzyby umyć, pokroić, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu ok. 30 minut.
Grzyby osączyć, zemleć.
Cebule obrać, posiekać, podsmażyć na oleju.
Do grzybów dodać jajko, namoczone w mleku i odciśnięte bułki, pieprz, sól oraz cebulkę.
Jeśli masa będzie za rzadka, dosypać tartej bułki.
Wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju na zloty kolor.
Podawać z frytkami, ziemniakami oraz świeżo przygotowaną surówką.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5839 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin