| Sałatka z kapusty pekińskiej i żółtego sera | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 15 min.
 Porcji: 4
 Głosów: 1Ocena: 5.00
- Pół główki kapusty pekińskiej
 - spora cykoria
 - pół pora
 - średni zielony ogórek
 - strąk czerwonej papryki
 - 15 dag żółtego sera
 - natka pietruszki
 
 Sos:
 - 5 łyżek oleju
 - 2 łyżki octu winnego lub soku z cytryny
 - 2 ząbki czosnku
 - łyżka bazylii
 - cukier
 - sól
 - pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Warzywa dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Z cykorii usunąć gorzki głąb. Kapustę, cykorię i por drobno poszatkować, skropić sokiem cytrynowym i wymieszać. Ogórek obrać i skroić tak jak na mizerię, a paprykę w kostkę.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 6953 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |