| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Wątróbki drobiowe z winogronami cioci Oli |  
	 |  
		Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 porcje Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: - 500 g wątróbek drobiowych 
- 250 g winogron 
- 100 g słoniny 
- 2 łyżki tłuszczu 
- 2 łyżki mąki 
- sól 
- pieprz 
- 2 łyżki wody 
- 1/2 szklanki białego wina lub soku z winogron 
- gałązka tymianku
 
  |  
	Opis przygotowania: Wątróbki umyć, osuszyć. 
Winogrona umyć, oczyścić z pestek. 
Słoninę pokroić w paski, podsmażyć na tłuszczu. 
Mąkę wymieszać ze szczyptą soli i pieprzu, obtoczyć wątróbki, dodać do słoniny, obsmażyć. 
Zdjąć z patelni. 
Do tłuszczu ze smażenia dodać wodę, wino i tymianek, podgrzać. 
Wrzucić winogrona, podgrzewać mieszając. Dołożyć wątróbki, doprowadzić do wrzenia. |  
	 |  
		 |  
	| Przepis został dodany przez:  termar |  	| Przepis czytano już 5026 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |