|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Wątróbki drobiowe z winogronami cioci Oli |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 porcje Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 500 g wątróbek drobiowych
- 250 g winogron
- 100 g słoniny
- 2 łyżki tłuszczu
- 2 łyżki mąki
- sól
- pieprz
- 2 łyżki wody
- 1/2 szklanki białego wina lub soku z winogron
- gałązka tymianku
|
Opis przygotowania: Wątróbki umyć, osuszyć.
Winogrona umyć, oczyścić z pestek.
Słoninę pokroić w paski, podsmażyć na tłuszczu.
Mąkę wymieszać ze szczyptą soli i pieprzu, obtoczyć wątróbki, dodać do słoniny, obsmażyć.
Zdjąć z patelni.
Do tłuszczu ze smażenia dodać wodę, wino i tymianek, podgrzać.
Wrzucić winogrona, podgrzewać mieszając. Dołożyć wątróbki, doprowadzić do wrzenia. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 4520 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|