| Ciasto owocowo-bezowe | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 40 min.
 Porcji: 8
 Głosów: 1Ocena: 5.00
- 2 białka
 - 1/2łyżeczki proszku do pieczenia
 - 4 łyżki cukru
 - 5 łyżek cukru pudru
 - 1 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
 - po 1/3 szklanki czarnych i czerwonych porzeczek, agrestu
 - jasny blat biszkoptowy
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Owoce umyć, przebrać, osuszyć.
 Białka ubijać na sztywną pianę i dosypując proszek, cukier i cukier puder.
 Wsypać mąkę, wymieszać.
 Na biszkopcie ułożyć owoce, szprycą dekoracyjnie wycisnąć pianę.
 Suszyć 30 minut w temp 100 stopni C
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Przepis ten jest w moim posiadaniu już 11 lat i na luźnej karteczce - na której figuruje było; Desery duże i małe...
 | 
		|  | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 5575 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |