Jajecznica po góralsku |
|
Poziom: średni Głosów: 4 Ocena: 4.50 Składniki: - 4 jaja
- 4 dkg słoniny
- 3 dkg oscypka
- 6 dkg bułki
- 1/5 łyżki mleka
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
|
Opis przygotowania: Słoninę pokroić w drobną kostkę i usmażyć. Pokrojoną również w drobną kostkę bułkę, dodać do słoniny i lekko przyrumienić. Jajka rozmieszać z mlekiem i startym oscypkiem, wlać do grzanek i smażyć na małym ogniu, cały czas mieszając. Przed podaniem jajecznicę posypać natką pietruszki. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 8232 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |