|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Uszka do barszczu |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 10 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Na ciasto:
- 25 dag mąki
- trochę wrzątku
- 1 żółtko
Na nadzienie:
- grzyby z barszczu
- 1 łyżka masła
- 1 cebula
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Zagnieść ciasto jak na pierogi.
Grzyby zemleć.
Drobno posiekaną cebulę włożyć na rozgrzany tłuszcz, poddusić aż będzie szklista, dodać grzyby, sól, pieprz, przez chwilę smażyć i ostudzić
Ciasto cienko rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, pokrajać na kwadraty o boku 3 cm i na każdy nałożyć trochę farszu.
Złożyć kwadracik na róg, zlepić brzegi i złączyć razem dwa przeciwległe różki.
Zagotować 3 litry wody, wsypać 3 łyżki soli i na wrzątek kłaść uszka, od chwili wypłynięcia gotować 4 minuty.
Odcedzić, wyłożyć na talerze i zalać gorącym barszczem. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 4488 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|