Ciasto na Placka po węgiersku |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 2 Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 5 jednakowych ziemniaków
- 2,3 łyżki mąki
- 2 cebule
- pieprz
- jajko
- śmietana do dekoracji
|
Opis przygotowania: Do naczynia zetrzeć przez tarkę lub maszynę z oczkami jak w tarce przetrzeć również cebulę, następnie dodać mąkę, jajko, pieprz i dokładnie wymieszać. Smażyć na całej patelni z obu stron na złoty kolor i potem złożyć w pół. Podawać na talerzu razem z sosem węgierskim lub można jeść bez sosu ze śmietaną z cukrem, ale raczej lepiej smakuje z sosem na wierzch śmietana i pieprz kręcony.... |
|
Opis / Uwagi: SUPER |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: kucharzyk17 |
Przepis czytano już 10487 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |