|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Jabłka smażone w cieście |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwyCzas: 30 min.
 Głosów: 1Ocena: 5.00
- 1/2 kg jabłek
 - 25 dkg mąki
 - 1/2 litra wody
 - 2 jajka
 - sól
 - olej do smażenia
 - cukier puder do posypania
 
 
 |  | Opis przygotowania: Przesianą mąkę wsypujemy do miski, dodajemy wodę i żółtka, dokładnie wyrabiamy łyżką. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do ciasta.
 Jabłka obieramy, kroimy w plastry grubości 1 cm, wycinamy gniazda nasienia.
 Każdy kawałek jabłka wbijamy na widelec, zanurzamy w cieście, następnie kładziemy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy na jasnozłoty kolor.
 Po zdjęciu z patelni posypujemy cukrem pudrem i cynamonem, polewamy miodem lub syropem klonowym, ewentualnie podajemy ze śmietaną lub jogurtem.
 |  |  |  | Region:  Pozostałe |  | Sposób przygotowania:  Smażone |  |  |  | Przepis został dodany przez:  katarzyna89 |  | Przepis czytano już 8622 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |