przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Biały barszcz


Poziom: b. łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 8 porcji
Głosów: 3
Ocena: 3.33
Składniki:
- dobra kwaśna śmietana 1/2 szklanki
- kiełbasa 1/2 kg
- czosnek
- jarzyny
- żurek 1 butelka
- liść laurowy
- ziele angielskie
- majeranek
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Jarzyny obrać i razem z przyprawami (bez majeranku) wrzucić do wody, ugotować do miękkości, wyjąć z wywaru.
Włożyć kiełbasę wcześniej ponakłuwaną widelcem. Powoli gotować.
Wlać tyle żurku, aby zupa była odpowiednio kwaśna. Zagotować.
Dodać śmietanę, posypać majerankiem.
Podawać z kiełbasą.
Opis / Uwagi:
Barszcz będzie równie smaczny, jeśli wywar ugotuje się na wędzonym boczku. Barszcz smaczny jest z zakwasem żurkowym z butelki - kupionym w sklepie, ale najsmaczniejszy jest barszcz zrobiony domowym sposobem i przez siebie, przynajmniej ja tak robię.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5428 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin