Biały barszcz |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 30 min. Porcji: 8 porcji Głosów: 3 Ocena: 3.33 Składniki: - dobra kwaśna śmietana 1/2 szklanki
- kiełbasa 1/2 kg
- czosnek
- jarzyny
- żurek 1 butelka
- liść laurowy
- ziele angielskie
- majeranek
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Jarzyny obrać i razem z przyprawami (bez majeranku) wrzucić do wody, ugotować do miękkości, wyjąć z wywaru.
Włożyć kiełbasę wcześniej ponakłuwaną widelcem. Powoli gotować.
Wlać tyle żurku, aby zupa była odpowiednio kwaśna. Zagotować.
Dodać śmietanę, posypać majerankiem.
Podawać z kiełbasą. |
|
Opis / Uwagi: Barszcz będzie równie smaczny, jeśli wywar ugotuje się na wędzonym boczku.
Barszcz smaczny jest z zakwasem żurkowym z butelki - kupionym w sklepie, ale najsmaczniejszy jest barszcz zrobiony domowym sposobem i przez siebie, przynajmniej ja tak robię. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 5428 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |