Kurze piersi nadziewane kozim serem |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 duże całe piersi z kurczaka (ok. 700 g)
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sok z 1/2 cytryny
- 150 g białego koziego sera
- 10 łyżek oliwy
- Grill pikantny
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
- 1 cebula
|
Opis przygotowania: Ser pokroić na 8 plasterków. Przeciąć każdą pierś na pół, następnie naciąć kieszonki w każdej z połówek. Z koncentratu pomidorowego, połowy oliwy, czosnku i 1 łyżeczki przyprawy przygotować pastę, grubo posmarować wnętrze kieszonek. Do każdej włożyć po 2 plasterki sera i 1 cienki talarek cebuli. Spiąć wykałaczkami. Z cytryny, oliwy, 2 łyżeczek Przyprawy grill pikantny przygotować zalewę. Włożyć nadziane piersi w zalewę na ok. 2 godziny. Piersi Grillować po ok. 4 minuty z każdej strony. Podawać z pieczonymi ziemniakami. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 4183 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |