przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kurze piersi nadziewane kozim serem

Poziom: średni
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 duże całe piersi z kurczaka (ok. 700 g)
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sok z 1/2 cytryny
- 150 g białego koziego sera
- 10 łyżek oliwy
- Grill pikantny
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
- 1 cebula

Opis przygotowania:
Ser pokroić na 8 plasterków. Przeciąć każdą pierś na pół, następnie naciąć kieszonki w każdej z połówek. Z koncentratu pomidorowego, połowy oliwy, czosnku i 1 łyżeczki przyprawy przygotować pastę, grubo posmarować wnętrze kieszonek. Do każdej włożyć po 2 plasterki sera i 1 cienki talarek cebuli. Spiąć wykałaczkami. Z cytryny, oliwy, 2 łyżeczek Przyprawy grill pikantny przygotować zalewę. Włożyć nadziane piersi w zalewę na ok. 2 godziny. Piersi Grillować po ok. 4 minuty z każdej strony. Podawać z pieczonymi ziemniakami.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4183 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin