przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Cielęca pieczeń cynamonowa

Poziom: średni
Czas: ponad 2 godz.
Porcji: 6
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- ok.1 kg szynki cielęcej
- 1/4 szkl. czerwonego wytrawnego wina
- 1 płaska łyżeczka cynamonu
- 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 200 g suszonych śliwek kalifornijskich
- 5-6 goździków
- 3-4 szkl. wody
- 100 g suszonych moreli
- olej
- 1/3 łyżeczki imbiru

Opis przygotowania:
Mięso natrzeć solą i obsmażyć na gorącym oleju. Przełożyć do brytfanki, wlać wodę i wino, dodać śliwki, morele, przyprawy i płaską łyżeczkę soli. Dusić pod przykryciem ok. 2 godz. w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po upieczeniu wyjąć mięso i goździki. Suszone owoce, które nie rozpadły się podczas duszenia rozgnieść widelcem. W razie potrzeby doprawić sos solą. Mięso pokroić w plastry. Podawać polane sosem z ugotowanym na sypko ryżem
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 5056 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin