|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sernik z rosą |
|
Poziom: średni Głosów: 7 Ocena: 4.00 Składniki: Spód:
- 30 dag mąki
- 10 dag margaryny
- 1 jajko
- 7 dag cukru pudru
- 3 łyżki śmietany kwaśnej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa:
- 1 kg sera twarogowego
- 2 cukry waniliowe
- 2 budynie śmietankowe
- 3 szklanki mleka
- 0,5 szklanki oleju
- 6 jaj
- 3/4 szklanki cukru
- mała paczka rodzynek
|
Opis przygotowania: 1. Składniki na ciasto wyrobić i wylepić nim formę do pieczenia.
2. Ubić 2 całe jaja, 4 żółtka, cukier oraz cukier waniliowy. Do ubitej masy dodawać po 1 łyżce przepuszczonego przez maszynkę sera, kolejno wlać mleko, wsypać budynie, ciągle miksować. (powstała masa będzie rzadkiej konsystencji). Dodać sparzone rodzynki i olej. Wymieszać.
3. Ser wylać na oblepioną formę i piec ok 1h 15min w temp 180 st C.
4. Ubić pianę z 4 białek + 6 łyżek cukru i wyłożyć na upieczony gorący sernik i ponownie włożyć do piekarnika i piec ok 15min w temp 190 st C.
Smacznego |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 | Przepis czytano już 7887 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
rewelacja Dodał/a ~milovia dnia 2009-02-02 13:18:21
rewelacja
|
|
|
|