| Wenus | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 3Ocena: 4.67
Biszkopt:
 - 4 jaja
 - 4 łyżki cukru
 - 4 łyżki mąki
 Masa:
 - 500 ml śmietany 30% (Kremówka)
 - 1 śnieżka
 - 1/2 kg sera twarogowego
 - 2 galaretki cytrynowe
 - 2 łyżki cukru
 
 kokos prażony:
 - 10 dag kokosu
 - 2 łyżki cukru
 - 1 łyżka masła
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1. Upiec biszkopt z 4 jaj.
 2. 2 galaretki ugotować w 1/2 l wody. Tężejącą zmiksować z serem, dodając 2 łyżki cukru. Śmietanę ubić ze śnieżką. Dodać do sera i wszystko delikatnie wymieszać.
 3. Na upieczony zimny biszkopt wyłożyć powstałą masę.
 4. Kokos, cukier uprażyć na maśle na złoty kolor.
 5.Wierch ciasta posypać ostudzonym prażonym kokosem.
 6. Ciasto włożyć do lodówki.
 Smacznego
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  anka1988 | 
	| Przepis czytano już 8032 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |