Nadziewane chrupiace buleczki |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 3 Ocena: 2.33 Składniki: - 4 bułki (bez przedziałka pośrodku, muszą być gładkie na gorze)
- 10 średnich pieczarek
- 1 nieduża cebula
- 4 grube plastry sera żółtego
- bułka tarta
- 1 jajko
- olej do smażenia
|
Opis przygotowania: Pieczarki i cebule kroimy na mniejsze kawałeczki i podsmażamy na patelni. Odstawiamy do ostygnięcia.
Każdą bułkę nacinamy na boku (ok. 3 cm) i wyciągamy delikatnie z niej ciasto ze środka żeby była pusta.
Wsadzamy do bułki po 1 plastrze sera żółtego i nadziewamy ja farszem z pieczarek i cebuli wedle uznania.
Obtaczamy każdą bułkę w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron (pod przykryciem) ok. 6 min.na lekko polanej olejem patelni na złocisty kolor.
Idealnie pasuje do nich kubek barszczyku czerwonego do popicia. Smacznego |
|
Opis / Uwagi: Nie smażyć zbyt krótko, ponieważ ser żółty musi się roztopić w środku. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: aska1 |
Przepis czytano już 7652 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |