przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ogórki drobne na ostro


Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2,5 kg ogórków zielonych (małe)
- 3 łyżki soli
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki chili

Zalewa:
- 1 1/2 szkl. octu
- 0,5 kg cukru
- 7 łyżek oleju

Opis przygotowania:
1. 2,5 kg ogórków pokroić (1 ogórek na 4 części: na pół i każdą połówkę jeszcze raz na pół) zasypać 3 łyżkami soli i odstawić na 3h.
2. Odlać powstałą wodę i dodać 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) i 2 łyżeczki płaskie chili.
3. Sporządzić zalewę: Podane składniki zagotować
4. Gorącą zalewą zalać ogórki i odstawić na 14h. Ogórki z zalewą przełożyć do słoików. Zapasteryzować.
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 5809 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin