| Ogórki drobne na ostro | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 1Ocena: 5.00
- 2,5 kg ogórków zielonych (małe)
 - 3 łyżki soli
 - 2 ząbki czosnku
 - 2 łyżeczki chili
 
 Zalewa:
 - 1 1/2 szkl. octu
 - 0,5 kg cukru
 - 7 łyżek oleju
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1. 2,5 kg ogórków pokroić (1 ogórek na 4 części: na pół i każdą połówkę jeszcze raz na pół) zasypać 3 łyżkami soli i odstawić na 3h.
 2. Odlać powstałą wodę i dodać 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) i 2 łyżeczki płaskie chili.
 3. Sporządzić zalewę: Podane składniki zagotować
 4. Gorącą zalewą zalać ogórki i odstawić na 14h. Ogórki z zalewą przełożyć do słoików. Zapasteryzować.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  anka1988 | 
	| Przepis czytano już 6576 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |