|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pierogi ze śliwkami |
|
 Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Ciasto:
- 30dag maki pszennej
- 1 jajko
Farsz:
- 40dag suszonych śliwek
- 1 łyżka cukru
- sol do smaku
Do polania pierogów:
- masło
- bułka tarta lub śmietana
- cukier
|
Opis przygotowania: Zrób farsz: śliwki umyj, zalej woda i pozostaw na noc. Następnego.dnia ugotuj (3-5 min) w wodzie, w której się moczyły, odcedź, Śliwki wypestkuj, posyp cukrem i rozetrzyj w misce na gładką masę. Z maki, jajka i szklanki wody zagnieć elastyczne ciasto. Rozwałkuj je na stolnicy, wytnij szklanką kółka, nakładaj na nie farsz śliwkowy i dokładnie sklejaj brzegi. Gotuj w lekko osolonej wodzie aż wypłyną. Pierogi podawaj polane bułką zrumienioną na maśle lub śmietaną z cukrem. |
|
|
Przepis został dodany przez: aska1 | Przepis czytano już 6706 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|