| Gulasz wieprzowy | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 1.00
- 1 kilogram łopatki
 - tłuszcz do smażenia
 - pół szklanki mąki
 - 3 kostki wołowe Knorr
 - sól
 - pieprz
 - woda
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Mięso kroimy w kostkę, panierujemy w mące i podsmażamy na patelni na rumiany kolor. Następnie przekładamy do garnka, wrzucamy kostki wołowe, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok. 1h lub trochę dłużej, tak aby mięso było miękkie, doprawiamy do smaku.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Gulasz,ziemniaki i ulubiona surówka to bardzo dobry obiad dla każdego. Polecam.
 | 
		|  | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  dorota82 | 
	| Przepis czytano już 8373 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |