przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Galareta z kurczaka i golonki

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 sztuki golonki
- 2 nogi z kurczaka
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól
- woda

Opis przygotowania:
Golonkę i kurczaka gotować razem ok 2 godziny, następnie mięso wyjąć rozdrobnić. Wodę z gotowania przecedzić, wrzucić mięso, dodać przyprawy, uzupełnić wodę i gotować jeszcze 1 godzinę. Wlać do słoików i salaterek. Jak ostygną włożyć do lodówki.
Opis / Uwagi:
Bardzo dobra galareta nawet dla małych dzieci.
Przepis został dodany przez:  dorota82
Przepis czytano już 8574 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





galareta
Dodał/a ~Sławek dnia 2012-05-03 20:26:52

Ja dodaję na spód jacy na twardo ugotowane no i warzywa i jeszcze raz warzywa. Do galarety dodaję zawsze już przygotowanej i ściętej trochę octu z octem jest super.











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin