Galareta z kurczaka i golonki |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 sztuki golonki
- 2 nogi z kurczaka
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól
- woda
|
Opis przygotowania: Golonkę i kurczaka gotować razem ok 2 godziny, następnie mięso wyjąć rozdrobnić. Wodę z gotowania przecedzić, wrzucić mięso, dodać przyprawy, uzupełnić wodę i gotować jeszcze 1 godzinę. Wlać do słoików i salaterek. Jak ostygną włożyć do lodówki. |
|
Opis / Uwagi: Bardzo dobra galareta nawet dla małych dzieci. |
|
|
Przepis został dodany przez: dorota82 |
Przepis czytano już 8574 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |