|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Piwo grzane z żółtkami |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 2Ocena: 2.50
- 2 butelki piwa jasnego
 - 3 jaja
 - 8 dkg cukru
 
 
 |  | Opis przygotowania: Jaja umyć, oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać cukier i ubić razem na puszystą masę. W międzyczasie piwo podgrzać. Naczynie z masą cukrowo-żółtkową ciągle ubijając ustawić nad parą i gdy cukier będzie całkowicie rozpuszczony strumieniem wlewać gorące piwo, dalej ubijając, aż napój zacznie być nieco bardziej gęsty. Wówczas należy go zdjąć znad pary i wlać do szklanek. Podawać na ciepło
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  |  |  | Przepis czytano już 5967 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |