|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Piwo grzane z żółtkami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 2.50 Składniki: - 2 butelki piwa jasnego
- 3 jaja
- 8 dkg cukru
|
Opis przygotowania: Jaja umyć, oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać cukier i ubić razem na puszystą masę. W międzyczasie piwo podgrzać. Naczynie z masą cukrowo-żółtkową ciągle ubijając ustawić nad parą i gdy cukier będzie całkowicie rozpuszczony strumieniem wlewać gorące piwo, dalej ubijając, aż napój zacznie być nieco bardziej gęsty. Wówczas należy go zdjąć znad pary i wlać do szklanek. Podawać na ciepło |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 5275 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|