|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Sałata z kurczakiem i wiśniowym vinegretem |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwyCzas: 20 min.
 Porcji: 2
 Głosów: 1Ocena: 5.00
- mix sałat lub sałaty karbowane (ciemna i jasna)
 - rzodkiewki
 - szczypior
 - czerwona cebulka
 - pierś z kurczaka
 - płatki migdałowe
 - pomidor (duży)
 - pestki słonecznika
 - ziarno sezamu
 - vinegret francuski (mała torebka Knorr'a)
 - 2 łyżki soku wiśniowego
 - łyżeczka masła
 - odrobina oliwy z masłem
 
 
 |  | Opis przygotowania: Pierś pokroić w kostkę, obrumienić na oliwie z masłem. Układać w misce sałaty, na to pokrojone w cząstki pomidory, pokrojoną w plastry rzodkiew, cebulę w piórka. Wyłożyć kawałki piersi. Posypać sezamem, pestkami słonecznika, drobno posiekanym szczypiorkiem.
 Sos vinegret zrobić zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodać sok wiśniowy, wstrząsnąć (najlepiej dorabiać sos w małym słoiczku), wylać na sałatkę. Na koniec posypać uprażonymi na maśle migdałami (prażyć na małym ogniu-bardzo szybko się przypalają).
 |  |  |  | Region:  Pozostałe |  |  |  | Przepis został dodany przez:  d3molka |  | Przepis czytano już 8739 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |