przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałata z kurczakiem i wiśniowym vinegretem

Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 2
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- mix sałat lub sałaty karbowane (ciemna i jasna)
- rzodkiewki
- szczypior
- czerwona cebulka
- pierś z kurczaka
- płatki migdałowe
- pomidor (duży)
- pestki słonecznika
- ziarno sezamu
- vinegret francuski (mała torebka Knorr'a)
- 2 łyżki soku wiśniowego
- łyżeczka masła
- odrobina oliwy z masłem

Opis przygotowania:
Pierś pokroić w kostkę, obrumienić na oliwie z masłem. Układać w misce sałaty, na to pokrojone w cząstki pomidory, pokrojoną w plastry rzodkiew, cebulę w piórka. Wyłożyć kawałki piersi. Posypać sezamem, pestkami słonecznika, drobno posiekanym szczypiorkiem.
Sos vinegret zrobić zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodać sok wiśniowy, wstrząsnąć (najlepiej dorabiać sos w małym słoiczku), wylać na sałatkę. Na koniec posypać uprażonymi na maśle migdałami (prażyć na małym ogniu-bardzo szybko się przypalają).
Region:  Pozostałe
Przepis został dodany przez:  d3molka
Przepis czytano już 8083 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin