przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Śledzie z rodzynkami

Poziom: b. łatwy
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1 kg śledzi (matiasy)
- 2 małe koncentraty pomidorowe
- 10 dkg rodzynek
- 4 duże cebule
- 3/4 szkl. oliwy
- 2 łyżeczki cukru
- zalewa - roztwór 5% octu (1,5 szkl. octu+1,5 szkl. wody)

Opis przygotowania:
Przez godzinę moczyć śledzie w zalewie. Cebule pokrojone w kostkę zeszklić. Rodzynki sparzyć i dodać do cebuli. Koncentraty rozcieńczyć w odrobinie wody, dodać do cebuli. Dosłodzić. Po wystygnięciu dodać do osączonego i pokrojonego w kawałki śledzia.
Opis / Uwagi:
Można podawać "na bieżąco", ale świetny jest jako dodatek do kanapki po leżakowaniu w słoiczkach w lodówce.
Przepis został dodany przez:  d3molka
Przepis czytano już 6818 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin