|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Uniwersalne jaja faszerowane |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - 7 jaj ugotowanych na twardo + 1 jajo surowe
- 2 dkg masła
- 3 dkg czerstwej bułki
- 4 łyżki mleka
- 1 łyżka szczypiorku lub koperku
- 2-3 dkg tartej bułki
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: W przypadku jaja faszerowanego podanego jako przystawka-ugotowane na twardo jaja przekroić razem ze skorupką wzdłuż. Delikatnie wyjąć jajko łyżeczką, pozostawiając skorupkę.
W przypadku kotlecików, jaja ugotować i obrać ze skorupki.
Namoczyć w mleku bułkę, dobrze odcisnąć. Mielić jaja, dodając odciśniętą bułkę. Po zmieleniu wymieszać z surowym jajem, zieleniną, masłem, solą i pieprzem.
Farsz nakładać do skorupek, delikatnie wyrównać nożem, zanurzyć stroną z farszem w tartej bułce i smażyć na masełku.
W przypadku kotlecików, po wymieszaniu wszystkich składników j/w formować kotlety, panierować w tartej bułce i smażyć. |
|
Opis / Uwagi: Jako kotlety fajne na ciepło z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, cebuli, dymki i oliwy. Na zimno świetne do kanapek. |
| |
Przepis został dodany przez: d3molka | Przepis czytano już 6101 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|