przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Babeczki herbaciane

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 25 dag mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 2 żółtka
- 1/2 łyżeczki skórki cytrynowej
- 8 dag margaryny
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody
- szklanka owocowej herbatki Saga dzika róża z cytryną i miętą
- 10 dag rodzynek
- 10 dag suszonych śliwek
- masło i bułka tarta do formy

Opis przygotowania:
Rodzynki gotować w herbatce ok. 5 minut, odcedzić, a herbatkę wystudzić. Utrzeć margarynę z cukrem. Dodawać po jednym żółtku, potem mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia oraz skórę cytrynową. Na końcu wlać 3/4 szklanki herbatki i wsypać rodzynki. Wlać ciasto do foremek posmarowanych masłem i posypanych bułką. Piec 40 minut w 180 stopniach.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  joannap13
Przepis czytano już 6235 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin