Koktajl jagodowy |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Porcji: 4 porcje Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - 300 ml jogurtu naturalnego
- 100 ml mleka
- 3/4 szklanki jagód
- pół cytryny
- cukier do smaku
- podłużne biszkopty do dekoracji
|
Opis przygotowania: Jagody przebrać, dokładnie opłukać, osączyć. Odłożyć 2-3 łyżki do dekoracji. Resztę jagód wsypać do kubka miksującego. Dodać schłodzony jogurt i mleko, miksować najpierw na małych, a potem na dużych obrotach przez 2-3 minuty (tak by koktajl się spienił). Napój doprawić do smaku sokiem z cytryny. W razie potrzeby dosłodzić. Rozlać do szklaneczek. Do każdej wsypać trochę całych jagód, włożyć biszkopt. Od razu podawać. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: joannap13 |
Przepis czytano już 4918 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |