przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Schab w warzywach - gotowany w maślance

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Głosów: 10
Ocena: 3.99
Składniki:
- 2 kg schabu
- 2 litry maślanki
- śmietana 18%
- 3 marchewki
- 3 pędy selera naciowego
- 1 pietruszka
- po jednej papryce (czerwona, zielona, żółta)
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- sól pieprz do smaku
- olej

Opis przygotowania:
Schab gotujemy w całości w maślance około 45 minut.
Warzywa kroimy na drobne paseczki i dusimy w rondlu na małej ilości oleju.
Ugotowany schab kroimy na grubsze plastry. Część warzyw wyjmujemy z rondla, układamy schab i przykrywamy go wyjętymi warzywami. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dusimy do miękkości mięsa, przed podaniem zaprawiamy śmietaną.
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  profesor59
Przepis czytano już 13226 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin