| Racuchy  bd | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 5.00
- 6-7 jabłek
 - 2 jajka
 - 800 g kefiru (ew. kwaśnego mleka lub serwatki)
 - 1 łyżka sody
 - mąka (ile zabierze, zazwyczaj ok. 3 szklanek)
 - szczypta soli
 - olej do smażenia
 - cukier puder do dekoracji
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Połączyć z drobno pokrojonymi jabłkami (owoce można też zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Usmażyć. Posypać cukrem pudrem.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  adam | 
	| Przepis czytano już 6490 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |