przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kartoflanka z serkiem topionym

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: ok.8 małych porcji
Głosów: 3
Ocena: 5.00
Składniki:
- 3 duże ziemniaki,
- opakowanie serka topionego bez dodatków,
- 2 szklanki bulionu drobiowego,
- ząbek czosnku,
- 2 łyżki oleju,
- sól,
- pieprz,
- zielona pietruszka

Opis przygotowania:
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz i posiekaj. W garnku rozgrzej olej i podsmaż przez 5 minut ziemniaki, często mieszając, aby nie przywarły do dna. Pod koniec smażenia dodaj czosnek. Ziemniaki zalej bulionem i gotuj pod przykryciem, aż będą miękkie. Ser dodaj do garnka z zupą i podgrzewaj, aż się rozpuści. Przypraw solą, pieprzem i posiekaną zieloną pietruszkę.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  joannap13
Przepis czytano już 7303 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin