przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gulasz cielęcy

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: 6
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 500 g cielęciny
- 1 marchew
- ½ szklanki śmietany
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- szczypta imbiru
- 200 g baleronu
- 3 pomidory
- 3 łyżki oliwy
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżka bazylii
- 2 cebule
- 2 szklanki bulionu
- sól
- szczypta papryki ostrej

Opis przygotowania:
Marchew i cebule pokroić w talarki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Mięso pokroić w kostkę, a baleron w paseczki. W rondlu rozgrzać tłuszcz, podsmażyć baleron, następnie cebule i mięso, wlać bulion, dodać marchew i pomidory. Dodać przyprawy i dusić 40 minut. 10 min. przed końcem duszenia, ragout doprawić śmietaną wymieszaną z mąką. Podawać z ryżem.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 10261 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin