przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wino cebulowe

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- 300 g miazgi cebulowej
- 1 l wina białego wytrawnego
- 100 ml miodu pszczelego
- 50 ml spirytusu 96°

Opis przygotowania:
Miazgę cebulową zmiksowaną zalać winem, dodać miód i spirytus, po wymieszaniu macerować przez 5 dni, wstrząsając często naczyniem, po czym przecedzić do butelek.
Opis / Uwagi:
Cebula jest bogata w witaminy, zwłaszcza z grupy C i B oraz sole mineralne. Wino cebulowe, poza działaniem witaminizującym, wpływa na organizm wzmacniająco, łagodnie obniża ciśnienie krwi, ma właściwości bakteriobójcze oraz jest korzystne na błony śluzowe przy nieżytach górnych dróg oddechowych, szczególnie przy kaszlu. Pić 1 - 3 razy dziennie po 25 ml po jedzeniu.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 6955 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin