| Ogórki z carry | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 17Ocena: 4.59
- 2 kg ogórków pokrojonych w plastry
 - 5-6 cebul pokrojonych w piórka
 
 Składniki na zalewę:
 - 4 szkl. wody
 - 1 szkl. octu
 - 3 łyżki soli
 - 3 łyżeczki przyprawy carry
 - 1 1/2 szkl. cukru
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Zalewę zagotować i przestudzić i zalać nią ogórki z cebulą na 1 godz. Przełożyć do słoików i zapasteryzować 5-8min.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  anka1988 | 
	| Przepis czytano już 16476 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |