Sorbet miodowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 jajko
- 4 żółtka
- 10dag miodu
- 300 ml gęstej śmietany (tortowa 36%)
|
Opis przygotowania: Wyłożyć małe miseczki (lub jak kto woli dużą formę) folią kuchenną. Utrzeć na parze jajko i żółtka z miodem, zdjąć z ognia, gdy masa będzie kremowa i miała gęstą konsystencję. Przestudzić. Śmietanę ubić i delikatnie połączyć z masą miodową. Napełnić foremki i przykryć zwisającą folią. Włożyć do zamrażalnika na co najmniej 4 godz. (najlepsze są na drugi dzień!). Kolejno wyłożyć z foremek na talerzyk i wg uznania można polać advocatem lub miodem. Można również przed podaniem posypać kokosem. |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 |
Przepis czytano już 4025 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |