przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Omlet francuski


Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 1
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 jajka
- 1 łyżka mleka
- ser parmezan lub grana padano
- sól
- pieprz
- masło do smażenia

Opis przygotowania:
Jajka wybić do miski. Roztrzepać, przyprawić solą i pieprzem, dodać mleko. Lekko ubić. Na patelni roztopić łyżkę masła, wlać masę jajeczną. Gdy omlet zetnie się od spodu, brzegi unieść łopatką - by masa spłynęła pod spód. Podsmażać, aż omlet zrumieni się od spodu. Posypać startym serem (może być ser żółty), przełożyć na talerz, złożyć na pół.Podawać z sokiem wyciśniętym ze świeżych owoców (grapefruitów i pomarańczy) oraz kawą latte
Region:  Kuchnia francuska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 8455 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin