Ratatouille |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 6 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 3 bakłażany
- 2 cukinie
- 8 ząbków czosnku
- 2 ostre papryczki czuszki
- 3 papryki
- 2 cebule
- 1 puszka pomidorów
- 3 łyżki oliwy
po 1/2 łyżeczki
- bazylii
- majeranku
- tymianku
- estragonu
- szałwii
- rozmarynu
- 2-3 łyżki jarzynki
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Bakłażany kroję w kostkę, posypuję solą, odstawiam na 20 minut. Następnie płuczę w wodzie, cukinie kroję w pół-plastry, cebule siekam, czosnek siekam, paprykę i czuszki czyszczę z gniazd nasiennych, kroje.
Bakłażana wrzucam na rozgrzaną oliwę, dodaję czosnek. Po chwili przekładam do dużego garnka i dodaję warzywa. Doprawiam jarzynką, solą, pieprzem i mieszam. Dodaję pomidory i resztę ziół. Potrawę duszę 10 minut. |
|
Region: Kuchnia francuska |
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis został dodany przez: agnieszkakarlik |
Przepis czytano już 7103 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |