Grzanki z pomidorami |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Porcji: 7 Głosów: 3 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 duża bagietka
- 2 dosyć duże pomidory
- 4 ząbki czosnku (można dodać mniej)
- ser parmezan (może być zwykły żółty)
- oliwa z oliwek (może być olej roślinny)
- odrobina octu jabłkowego (może być winny)
- bazylia świeża lub suszona (świeża daje lepszy efekt)
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Bagietkę pokroić, pomidory pokroić w bardzo małą kostkę, wcisnąć czosnek, dodać starty ser ,wlać dosyć sporą ilość oliwy lub oleju, dodać odrobinę octu, wszystko wymieszać. Następnie masę położyć na wszystkie kawałki bagietki. Następnie wkładamy do pieca na ok.5-8 minut. Można też potrawę spożyć na zimno.
Polecam |
|
Opis / Uwagi: Proszę nie przesadzić z ilością octu ;) |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
Źródło: www.onet.pl |
|
Przepis został dodany przez: eba100 |
Przepis czytano już 7647 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |