|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Tiramisu |  |  |  | Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  90 min.Porcji:  powyzej 4Głosów: 5Ocena: 3.60
- 1 kg mascarpone
 - 8-10 żółtek
 - 200 g cukru pudru
 - 150 ml amaretto
 - 400 g biszkoptów (2 opakowania firmy San)
 - 800 ml mocnej ostudzonej kawy
 
 
 |  | Opis przygotowania: Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem na bardzo gładką masę. Dodać stopniowo mascarpone, ubijając, aż krem zgęstnieje. Kawę połączyć z amaretto i wlać do miski. Połowę biszkoptów moczyć krótko w kawie, tak żeby nasiąkły, ale się nie rozpadały. Ułożyć je na dnie formy, posypać lekko kakao, następnie rozsmarować połowę kremu, posypać lekko kakao, znów warstwa namoczonych biszkoptów, kakao i druga połowa kremu.
 Można podawać od razu, ale lepiej wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny. Przed podaniem posypać kakao po wierzchu.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia włoska |  | Sposób przygotowania:  Na zimno |  |  |  | Przepis został dodany przez:  eba100 |  | Przepis czytano już 6922 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |