Snickers |
|
Poziom: trudny Głosów: 3 Ocena: 4.67 Składniki: Ciasto:
- 70 dag. mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 jajka + 3 żółtka
- 20 dag. margaryny
- 3 łyżki mleka
- 1 łyżka sody
- 3 łyżki miodu
Masa:
- 1 i 1/2 szklanki mleka
- 1 margaryna
- 1/2 szklanki cukru
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki zwykłej
- 2 łyżki budyniu waniliowego
|
Opis przygotowania: Ciasto: Sodę wymieszać z miodem. Następnie wymieszać ze sobą wszystkie składniki ciasta i rozłożyć na dwa placki. Piec ok 15 min.
Masa: Mleko zagotować z margaryną i cukrem. Następnie do gotującego się mleka wlać 1/2 szklanki mleka wymieszanego z łyżką mąki ziemniaczanej, łyżką mąki zwykłej i 2 łyżkami budyniu waniliowego. Wszystko ugotować jak budyń.
Gorący budyń wylać na 1 placek, przykryć drugim plackiem. Odstawić na noc do lodówki na to dać 1 puszkę mleka skondensowanego i posypać orzechami |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 5657 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |