przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pijak

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Biszkopt:
- 3 jaja
- 3/4 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 0/5 łyżki proszku do pieczenia

Masa:
- 1 szklanka maku
- 1 margaryna "Kasia"
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 jajo
- olejek migdałowy

Opis przygotowania:
Jaja ubić z cukrem dodać mąkę z proszkiem i upiec.
Mak sparzyć i namoczyć zemleć 2 razy.Margarynę utrzeć z cukrem dodać jajo i olejek nadal ucierając dodać mak.
Ułożyć masę na zimny biszkopt .Herbatniki namoczyć w wódce i ułożyć na masę. Polać polewą i posypać wiórkami.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4460 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin