|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Paprykarz do chleba |
|
Poziom: średni Głosów: 4 Ocena: 4.00 Składniki: - 3 kg pomidorów
- 1 kg marchwi
- 1 kg cebuli
- 1/4 szklanki octu 10%
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek
- 1 szklanka ryżu
- 1/4 szklanki cukru
- sól
- pieprz
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
|
Opis przygotowania: Pomidory sparzyć, obrać ze skórek i pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na grubej tarce. Cebulę pokroić w kostkę. Wszystko przełożyć do dużego garnka i gotować 1 godzinę na małym ogniu. Następnie dodać ocet, oliwę, ryż i gotować jeszcze 20 minut, cały czas mieszając. Dodać sól, pieprz, cukier. Dokładnie wymieszać i nakładać paprykarz do słoików i pasteryzować około 15 minut. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 8428 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 2) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
troche zmieniłam Dodał/a syladance dnia 2011-01-27 11:58:39
ja daje trochę miej octu, ale za to dodaję rybkę. Np. filety mintaja. REWELACJA!!!!! na imprezach domowych , goście się nim zajadają!
| nie zadowolona Dodał/a ~beatka dnia 2009-07-28 17:14:00
nie jestem zadowolona z tego przepisu. Jak dlamnie to za duzo oliwy i za duzo octu.
|
|
|
|