|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Gofry |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 16 dkg mąki
- 2 dkg drobnego cukru
- szczypta soli
- 5 dkg stopionego masła
- 2 jajka
- 1 i 1/2 szklanki mleka
|
Opis przygotowania: Mąkę, cukier, sól, stopione masło, żółtka i 1/3 mleka wymieszać i roztrzepać lekko na gładką masę, dolewając stopniowo resztę mleka. Dodać ulubiony aromat, odstawić na 5-10 minut. W tym czasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka z odrobiną soli na gęstą pianę. Za pomocą trzepaczki delikatnie wymieszać pianę z ciastem. Piec gofry około 3-4 minuty. Podawać ze swoim ulubionym dodatkiem :) |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 5052 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|