Pascha wielkanocna |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4-5 Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 50 dkg sera
- 1 kostka masła
- 3 żółtka
- pół szklanki cukru pudru
- 1 cukier waniliowy
- szklanka śmietany 30%
- po 10 dkg orzechów, rodzynek, owoców kandyzowanych
|
Opis przygotowania: Ucieramy ser dodając miękkie masło, żółtka, cukier puder, cukier waniliowy, szczyptę soli i na koniec śmietankę.
Gdy masa będzie jednolita dosypujemy bakalie. Paschę wykładamy na sito wyściełane gazą dociskając talerzykiem. Schładzamy w lodówce ok 12 godzin.
Palce lizać ;)) |
|
Opis / Uwagi: bomba kaloryczna aczkolwiek raj dla podniebienia... |
|
|
Przepis został dodany przez: milovia |
Przepis czytano już 8593 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |