|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pieczony udziec jagnięcy |
|
Poziom: średni Czas: ponad 2 godz. Porcji: 6-8 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 cytryny
- olej
- sól
- pieprz
- rozmaryn
- udziec
- czosnek
- ziemniaczki
- może być wino białe wytrawne
|
Opis przygotowania: Marynata:
mięso marynujemy w posiekanym czosnku (ja daję 5 ząbków),
oleju, rozmarynie i obkładam je skórkami cytrynowymi. Im dłużej będzie się marynować tym lepiej. Ja zawsze marynuję je nawet 2 dni. Odstawiam do lodówki zawinięte w folie spożywczą w jakiejś brytwanie
Po zamarynowaniu:
udziec należy otrzeć z marynaty, natrzeć solą i pieprzem,
piec go 2 do 3 godz. ale udziec należy przekładać co 30 minut, podlewać winem 1 1/ 2 godz. dodać ziemniaki posolone popieprzone i z rozmarynem |
|
|
Przepis został dodany przez: agnieszkakarlik | Przepis czytano już 8248 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|